Drugie FIT śniadanie- warsztaty w ramach projektu Erasmus+

 

Drugie śniadanie – największa zmora wszystkich, którzy chcą jeść zdrowo, a pracują, studiują lub się uczą. Ileż można jeść kanapki? Młodzież w ramach projektu Erasmus + podczas warsztatów kulinarnych sprawdziła propozycje na zdrowe przekąski, które można wykorzystać na drugie śniadanie. Uczestnicy projektu „Make healthy choices” Konrad i Anastazja,  wykorzystując wiedzę nabytą podczas działań projektowych, opowiedzieli kolegom o tym, jak ważne jest spożywanie drugiego śniadania i nie robienie zbyt długich przerw między posiłkami. Jedno jabłko na osiem godzin pracy to zdecydowanie za mało. Kanapki z kolei chociaż też przepyszne i różnorodne, po czasie się nudzą. Co wtedy zrobić? No właśnie lunchboxy! Młodzież korzystając z owoców, warzyw sporządziła 4 pomysły na proste do wykonania szybkie, i co najważniejsze, zdrowe śniadania do szkoły. Z produktów przygotowano: owocowy koktajl, sałatke owocową, sałatkę warzywną oraz zawijane tortille.